Covid-19

Biztonságos fogászat

A mostani járványokkal terhelt időszakban joggal merül fel a gondolat mindenkiben: 

„Vajon biztonságos most fogászati kezelésre mennem?”

A járvány kezdete óta a rendelőnkben számos olyan készülék került beszerzésre, melyek nagymértékben lecsökkentik és megakadályozzák a Covid-19 vírus terjedését. Olyan protokollt vezettünk be, melynek során a lehető legnagyobb biztonságot tudjuk nyújtani pácienseinknek.

 

  • Kizárólag egészséges, tünetmentes, és a covid kérdőív alapján fertőzés gyanú mentes pácienseket fogadunk. Covid-19 kerdoiv
  • Kezelés csak előre megbeszélt időpontban lehetséges. 
  • Érkezéskor testhőmérsékletet mérünk, csak normál hőmérsékletnél kezelünk.
  • Mindenki kezét belépésnél fertőtlenítjük.
  • A váróban egyszerre csak egy személy, illetve egy közvetlen hozzátartozó tartózkodhat.
  • A váró és fürdő felületeit rendszeresen fertőtlenítjük.

 

A fogászati ellátások (ultrahanghos fogkőeltávolítás, fúrás, szárítás) során gyakran nagy mennyiségben keletkezik aerosol – mely apró, szemmel szinte nem látható folyadékcseppecskékből és egyéb apró molekulákból, baktériumokból és vírusokból áll. Ennek a légtérbe jutását speciális nagyteljesítményű Coxo levegő elszívó, és sterilizáló készülékkel küszöböljük ki. A készülék beszívja, 4 különböző finomságú szűrőn átszűri, és végül UV fénnyel és ózonnal sterilizálva fújja ki a levegőt.

 

 

A normál, korábban is használt sterilizálási eljárások (műszerek, és felületek vegyszeres fertőtlenítése, hőlég és autokláv sterilizáló készülékek, egyszer használatos eszközök) mellett beszereztünk, és az összes helyiségben elhelyeztünk, a levegő fertőtlenítésére, és sterilizálására alkalmas AIRFREE LEVEGŐ FERTŐTLENÍTŐ  gépeket.

 

A levegő minőségének javítására és a vírusszám további csökkentésére aromadiffúzor gépeket alkalmazunk, melyek illóolajokat porlasztanak a levegőbe, védik és tisztítják a légutakat. A levendula, cédrus, grapefruit, eukaliptusz, zsálya, és még számos gyógynövény illóolaja közdtudottan légtisztító, vírusölő hatású.

 

A sterilizálási eljárásokat bővítettük UV és ózon sterilizáló gépekkel, melyek hatákonyan és rendkívül gyorsan képesek a felületeket és a légteret sterilizálni. Éjjelente automatikus germicid lámpás fertőtlenítést végzünk.

 

 

 

UV Sterilizálás

Az UV fényt gyakran alkalmazzák az élet számos területén fertőtlenítésre. 

Az UV tartományban, a 253-254 nm-es hullámhosszú UV-C fény képes a mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, gombák…) elpusztítására. 

Károsítja a mikroorganizmusok genetikai állományát (DNS, RNS), ezáltal megakadályozza azok szaporodását, és nagyobb dózis után elveszítik életképességüket.

A csíraölő hatás nagyon gyorsan, akár 15 másodperc alatt létrejön. A fertőtlenités hatásfoka a teljesítménytől és az időtartamtól függ.

 

 

A fenti eljárásokat kiegészítjük gőzsterilizációs eljárással. A 120-130 Celsius fok hőmérséklet szintén alkalmas számos felület gyors és hatékony, vegyszermentes fertőtlenítésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek
Dr. Dalmadi Lilian - Fogorvos

1144 Budapest - Zugló XIV. kerület
Csertő u. 6. Fszt. 22
(Kaputelefon: 12)

Telefon: +36/30-913-43-55