Implantáció -műgyökér beültetés

Implantátum beültetés

 

Fog implantáció, vagy műgyökér beültetés során az elveszített fogakat , a csontba elhelyezett titán műgyökérrel pótoljuk. A speciálisan kialakított implantátum felületéhez hozzánő a környező csontszövet, így az fogpótlás készítésére alkalmassá válik.

 

Ezzel az eljárással pótolhatunk egy, vagy több fogat, akár teljes fogatlanság esetén az összes elveszített fogat is.

A műtét:

Gondos előkészítés után, helyi érzéstelenítésben kialakítjuk az állcsontban az implantátum beültetéséhez szükséges helyet. Az implantátumot becsavarjuk a kialakított csontfészekbe.

 

 

 

 

A szükséges csontosodási idő után kerülhet sor a fogpótlás elkészítésére, melynek menete a hagyományos fogakra készülő fogpótlásokéhoz hasonló. Készülhet rá korona, hídpótlás, vagy akár rögzíthet kivehető fogsort is.

 

 

 

Gyakori, hogy teljes foghiány esetén a kivehető fogpótlás nem eléggé stabil, ami rontja a táplálkozás minőségét, a beszédet, és a közérzetet. Ezekben az esetekben, már akár néhány, azonnal terhelhető implantátum is rögzíteni tudja a kivehető pótlást, megszüntetve ezzel a problémákat.

 

 

Nem megfelelő szájhigiéné, és egyes betegségek esetén a beavatkozás nem javasolt, mert az implantátum ezekben az esetekben könnyen kilökődhet. A beavatkozás akkor végezhető el, ha megfelelő mennyiségű csont is rendelkezésre áll.

Árak>>>

 

 

Elérhetőségek
Dr. Dalmadi Lilian - Fogorvos

1144 Budapest - Zugló XIV. kerület
Csertő u. 6. Fszt. 22
(Kaputelefon: 12)

Telefon: +36/30-913-43-55