Fogszabályozás

Fogszabályozás

A beszéd és nevetés során elővillanó szép, szabályos fogazat mindannyiunk álma. Egészséget és életörömöt sugall, magabiztosságot és jó megjelenést kölcsönöz. Az esztétikai hatás mellett könnyen tisztítható, a fogak és az állkapocsízület egyenletesen terheltek, így a fogszuvasodás, a fogágy és rágóízületi betegségek is megelőzhetők. Ennek elérésében szeretnék segíteni Önnek és gyermekének.

Fogszabályzó készülék variációk

Gyermekkori fogszabályozás

A legideálisabb időpont a gyermekek számára, ha már 7 éves korban konzultálunk. Ekkor kiszűrhetők a kezdődő elváltozások, és a rossz szokások (ujjszopás stb…) által okozott anomáliák. Ilyenkor még egyszerűbb, kivehető („éjszakai”) készülékekkel gyakran teljesen orvosolható a probléma. Az állcsontok és az állkapocsízület növekedése aktív lemezzel nagyon nagymértékben befolyásolható. 8-12 éves kor között gyakran mindkét állcsontra egyszerre ható ún. bimaxilláris készüléket alkalmazunk. Amikor már az állcsontok növekedése leáll, és az összes maradó fog előtört, sokszor már csak a fogak elrendeződésén lehet változtatni. Ilyenkor alkalmazzuk a rögzített készülékeket.

Felnőttkori fogszabályozás

Fogszabályozás Zugló - Felnőttkori fogszabályozás

A technikai fejlődés a fogászatban mára már lehetővé tette a felnőttkori fogszabályozást. Az ún. multiband-technika segítségével egészen idős korig lehetőség van a fogak állcsonton belüli mozgatására. A készülékek egyre finomabbak és egyre észrevehetetlenebbek lettek, nem befolyásolják a mindennapi munkát, nem rontják a megjelenést. Sokféle speciális tisztítóeszköz áll rendelkezésre, így a fogak fokozott szuvasodásától sem kell tartani.

Egyénre szabott kezelési terv készítés

Számtalan rögzített és kivehető készülék létezik, számos kiegészítővel. Ahhoz, hogy eldöntsük adott esetben mi a legideálisabb, gondos elemzést és egyéni kezelési tervet készítünk, panoráma-röntgen, profil-röntgen (oldalirányú koponyaröntgen) felvétel, lenyomatok, fotók és állkapocs-ízületi vizsgálat alapján.

Komplex fogszabályozási elemzés, és kezelési terv készítés 25.000 Ft

Fogszabályzó készülék lehetőségek

Amikor eltávolítjuk a fogszabályzót, még sokáig szükséges a fogak helyben tartása retenciós készülékkel, de ekkor már elég csak félévente kontrollra járni. A szabályozást végző fogorvos feladata meghatározni, hogy melyik helyben tartó készülék típus az, ami megfelelően képes megelőzni a recidíva (visszarendeződés) kialakulását. Ez nagy mértékben függ a kiindulási állapottól, a kezelés menetétől, és a végeredménytől, így egyéni mérlegelés szükséges.

Árak>>>

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek
Dr. Dalmadi Lilian - Fogorvos

1144 Budapest - Zugló XIV. kerület
Csertő u. 6. Fszt. 22
(Kaputelefon: 12)

Telefon: +36/30-913-43-55