Homeopátia

Homeopátia a fogászatban

Homeopátia a fogászatban

A homeopátia olyan 200 éves gyógymód, mely azon természeti elven alapul, hogy a „hasonló a hasonlótól gyógyul”. Ez azt jelenti, hogy bármely anyag, amely képes ártani a szervezetnek, éppúgy a javára is válhat, ha rendkívül kicsiny, ennél fogva veszélytelen adagokban szedik. A kínai orvoslás után a homeopátia a második legelterjedtebb gyógymód a világon, 30 millióan használják. A homeopátiás gyógyszerek az eredeti anyagok rendkívül nagy hígítását tartalmazzák. A szervezetet nem terhelik, nincs toxikus és mellékhatásuk. Pontos előírások szerint készülnek, törzskönyvezettek, és gyógyszertárakban szerezhetők be. Minden korosztály számára hatékonyan alkalmazhatók, csecsemők és várandós kismamák esetében is. A szerek hatása nem függ attól, hogy hisznek –e benne, ezért hatékonyan alkalmazzák csecsemők, kómás betegek esetén, és az állatgyógyászatban is.

A homeopátiás szereknek többféle kiszerelése létezik, például a golyócskákat tartalmazó tubus, szirup, tabletta és tinktúra. Léteznek komplex készítmények is. A szereket tiszta szájba kell bevenni, előtte és utána 20 percig ne együnk, és ne igyunk ásványvízen kívül semmit. Az egyszeri felnőtt adag 5, gyermekeknek 3-4, csecsemőknek 1-2 golyócska nyelv alatt elszopogatva. A gyógyszer hígítását és szedésének gyakoriságát az orvos írja fel. A szereket műanyag kanállal vegyük be. A bőrön lévő anyagok ugyanis módosíthatják hatásukat. A homeopátiás szereket nem szabad elektromágneses sugárzásnak kitenni, legalább 1m-es távolságban legyen tévétől, mobiltól, számítógép monitortól. Szedése alatt ne használjunk, és ne együnk erősen aromás anyagokat. Használjunk mentolmentes fogkrémet! (pl: Homeodent fogkrém) Fémhez (pl: fémkanál) érinteni nem szabad.

A homeopátia mélyrehatóan befolyásolja az emberi szervezet egészét, hatása a fizikai testen túl felnyúlik az asztrális testig, így támogatja a gyógyulást, hosszú távú változásokat hozva létre. Mai civilizált világunkban, amikor környezetünkből és ételeinkből ártalmas anyagok tömege jut szervezetünkbe, természetes, hogy mind többen keresnek egy mellékhatás nélküli, mégis hatékony gyógymódot, mely helyreállítja a szervezet harmóniáját. A homeopátia jótékony hatásait ma már a fog- és szájbetegségek esetén a kezelések során, és otthon is eredményesen alkalmazhatjuk.

 

Elérhetőségek
Dr. Dalmadi Lilian - Fogorvos

1144 Budapest - Zugló XIV. kerület
Csertő u. 6. Fszt. 22
(Kaputelefon: 12)

Telefon: +36/30-913-43-55